onsdag 27 juni 2018

Jag är en omkringvandrare

Lämna inte Ullias ensam i ett främmande hus
Hen tenderar att gå på stolar
läsa högt för sig själv
och passa på att gifta sig med sitt skrivblock

Att skriva på dator är nice, men idag var det kul att bara brainstorma en massa i blocket. Skrivblock kan en ha med sig överallt. Mellan stolar, under stolar, på toalettstolar. Överallt.

söndag 24 juni 2018

Skrivjobb

Imorgon börjar jag ett annat jobb. Ett feriejobb hos kommunen i tre veckor. Det är typ till för att främja ungas skrivande och jag ska dels skriva något kring Fritiof Nilsson Piraten, dels jobba på ett eget projekt.

Det lär bli kul, men också svårt. Jag har mer söndagsångest inför detta än inför jobbet på Tranås Skolmöbler, för på Skolmöbler behövde jag knappt prata med någon på hela dagen. Det var enkelt, liksom. Imorgon kommer jag behöva prata och tänka jättemycket.

Jag vet ju att det kommer gå bra, men nattfjärilarna i magen försvinner inte för det.


fredag 22 juni 2018

Bara vara sjuk i lugn och ro

Att jobba 34 timmar den här veckan har gått bra, men när jag åkte hem igårkväll kom förkylningen ikapp. Jag gjorde en te-station bredvid sängen och satt vid datorn hela kvällen. Planerar att göra samma sak idag, för nu ska jag verkligen ta tid till att vara sjuk. Jag brukar alltid behöva göra läxor eller nåt sånt, men nu kan jag bara chilla hela helgen.

Idag är det förresten midsommar. Typ alla andra ska fira det, men i min familj brukar vi inte hitta på något särskilt. Det är rätt skönt. Jag firar lite på Star Stable Online istället, för de har midsommarevent just nu. Det är riktigt mysigt, faktiskt. Vid midsommar förra året var det ganska tråkiga uppdrag, men spelet har förbättrats grymt mycket bara det senaste året. Grafiken är bättre, manuset är roligaste och uppdragen är mer varierade. Jag har inte spelat SSO på aslänge, så det här känns lite som att landa i tillvaron och komma tillbaka till en slags vardag.


tisdag 19 juni 2018

Gissa vem som blev värsta förkyld efter studenten...

Jag vill posta ett inlägg om den stora dagen, men har inte orkat. För igår började jag dessutom sommarjobba. Jag är på Tranås Skolmöbler från 06.30 till 16.10... Snacka om att jag är trött efter det. 

Hoppas att jag blir friskare snart, så jag kan skriva klart mitt student-inlägg. Stay tuned!

fredag 15 juni 2018

Fullt upp, fullt ööös

På måndagen mådde jag sådär, eftersom såren från cykelolyckan fortfarande gjorde fett ont, men för övrigt har studentveckan varit kul! Roligaste tävlingen var nog i onsdags, när det var en massa utmaningar att göra under en kort tidsperiod. En utmaning var "färga hela håret permanent grönt" så någon köpte semipermanent hårfärg och sen färgade vi mitt hår inne på en skoltoalett. Sjukt spontant, sjukt kul.

Festandet på kvällarna har också varit bra. Igår var vi hos två olika lärare. Skitmysigt. Och idag har det varit en massa jobb med flaket. Det var uttröttande, men det blev verkligen jättefint.


Imorgon är den stora dagen... Jag tror det kommer bli både askul och väldigt sorgligt. Vill serri inte att det ska vara över redan. Är också lite rädd för att jag ska börja böla över ingenting under dagen. Det händer ibland. Till exempel förut idag, när jag kom in i huset och såg att de höll på att göra en gigantisk tårta. En sån med tårtbotten och sylt, ni vet. Jag hatar sån tårta. Jag vill verkligen inte ha tårta på min student. Det spelar ju ingen roll egentligen, men ändå blir jag ledsen. Jag tror ni förstår vad jag menar.

Är taggad inför imorgon i alla fall! ♥ Det enda jag är nervös över är att lyckas gå upp i tid. Champagnefrukost klockan sju. Eh. De e tidigt.

måndag 11 juni 2018

Upp-och-ner-dag

Ner: Gick till skolsköterskan för att få ett sår på högra armen omlagt, men så stod det "åter tisdag 07.30" på dörren. Blev ledsen på riktigt. Var bara så trött.

Upp: Min mentor kunde plåstra om istället.

Upp: Vi hade Sista Fikat med the Media Bitches. <3 Vi elever gav vår lärare en tavla som vi gjort själva. Den var hundra procent skräddarsydd till just henne och hon blev till och med tårögd.

Upp: Jag fick en slags studentpresent. En bok med titeln My Beautiful Life - My autobiography in drawings. I den finns tomma sidor där en ska dokumentera sitt liv genom bilder. Den är silvrig och jättefin och jag ska definitivt börja rita i den, så fort min arm slutar vara svullen och göra ont. Titta vad fancy!!


Ner: Treorna hade vattenkrig, trots att det var kallt ute. Jag var inte med, men det är ju inte kul att se sina vänner frysa.

Upp: Jag cyklade hem till Hanna och åt nudlar.

Ner: Treorna spelade brännboll. Det regnade och var typ tolv grader kallt. Jag kunde inte vara med på det heller, så jag satt och frös istället. Cyklade hem innan det var slut.

Upp: Det är skönt att bara vara hemma!

Dagen var inte tråkig, men jag tycker helt klart att fest är roligare än tävlingar... Får se om jag kommer festa lite mer imorgon. Kanske! Nu ska jag sova. Ska bli nice att ha sovmorgon.

söndag 10 juni 2018

VI VANN och "kan blodet chilla lite, eller?"

Jag ville inte vara med på studentkarnevalen. Jag hade ingen kostym och orkade liksom inte engagera mig. Men jag kunde ju inte svika kära klassen, så två kvällar innan karnevalen satt jag flera timmar i sträck och bara klipptemåladelimmadeprovade. Nu är jag jätteglad över att jag orkade, för VI VANN STUDENTKARNEVALEN!!!!!!! Med temat Mario Kart!

Karnevaldagen började klockan 10, då det var förfest med klassen. Det var jättevarmt ute. Kanske 28 grader. Men vi hade det kul och var taggade... Typ tills vi insåg att vår musik inte funkade. Vi hade förstås tänkt ha musik från Mario Kart, men hade inte fixat tillräckligt bra högtalare. Våra låtar dränktes totalt i tekniks musik. Men det gjorde inget, för vi hade kul ändå. Vi lät själva istället, och försökte verkligen hålla igång hela vägen. Vi hade fixat ett snyggt släp med en borg, moln, gräs och stjärnor, och vi själva hade olika kostymer. Någon var ett rör, någon var Mario, någon var Toadette. Hanna var Koopa Troopa och åkte omkring på min 8-åriga syrras lilla cykel och delade ut bananer till publiken.


Jag var en fire flower i mänsklig storlek. Fett creepy, men roligt. Jag vet inte riktigt hur en fire flower beter sig, så jag bara skuttade omkring och dansade och försökte undvika att krascha in i mina kompisar. Under pausen bakom Coop var vi halvdöda. I alla fall jag. Sen kom några i klassen med typ fem gigantiska vattenflaskor som vi delade på. Och alltså, jag har nog aldrig blivit så glad över att se vatten. På riktigt. Sen gick vi vidare till Torget och parkerade där.

Först presenterade de den individuella vinnaren - alltså personen med bäst kostym och engagemang - och det var vår Ellen!!!! Hon var Lakitu. Sen presenterade de klassen som kom trea... och det var inte vi. Då kände vi att det var kört. Vi kunde ju inte komma tvåa eller etta, liksom. Så bra var vi inte. Det var ändå tolv klasser som deltog och alla hade gått in för det. Så ni ANAR inte hur glada vi blev när de skulle presentera vinnarna och sa "Mario...". Ordet "Kart" dränktes i vårt jubel FÖR VI FRIKKING VANN! Prispengarna är väl kul att få, men det är äran som betyder allt.


Fylld av stolthet skulle jag sen åka och möta pappa för att få skjuts hem. Min syrras cykel har inga växlar, men rullar jättebra, så jag cyklade på den och höll min blomkostym under armen. Sen kom en nerförsbacke. Med rullgrus. EH. Jag ramlade och skrapade upp händer och armbågar och ett knä. AJ. Det var ingen människa i närheten och det var tur, för jag slog nog personligt rekord i Flest Svordomar På En Offentlig Plats På En Gång. Funderade på att dumpa min fire flower på marken, men sen ba "Nej jag ska ha med den hem och plantera den i min trädgård!!!" så jag tog den och cykeln och gick vidare mot pappa. Det gjorde ju ont som F, men hela dagen var STRÅLANDE ändå. Heja heja heja sa15b <3

söndag 3 juni 2018

Studentbal och jag ser ut att vara max 15 år


Igår var det bal! Det var kul!

Lista på det som var kul:
   - Att åka i Emmas jättesöta jätteljusblå bil
   - Att alla var snygga
   - Att se folk jag typ känner stå och titta och fota längs med röda mattan
   - Att stå på balkongen och vinka till folk jag känner
   - Att prata med kompisar i min klass och i andra klasser
   - Att prata ännu mer
   - Och dansa lite på discot
   - Och bara hänga
   - Och dricka alkohol
   - Att vädret var fint (bara lite varmt ibland)

Lista på sånt som var mindre kul:
   - Att i ett par timmar på kvällen vara DÖDSHUNGRIG. Men sen fick vi mat. Äntligen
   - Att fixa hela min outfit helt själv. Försökte till exempel stryka ut veck som var på kavajen, men gav upp. Och kunde inte knyta mitt armband ordentlig för jag darrade för mycket. Och idk hur en sminkar sig, egentligen
   - Ångesten som har infunnit sig då och då ända sen typ i vintras, fram till igår morse
   - Värmen
   - Att det är många i skolan som kör på macho-stilen... Det är så mycket trevligare att vara varm, genuin, uppmuntrande och respektfull
   - Att många verkade lida i sina skor. :( (Inte jag dock!)
   - Att valsmusiken var värdelös. Vi nybörjare kunde ju inte höra takten


Men det allra mesta var bra, alltså. Jag gillar ju äventyr och det här var ett fint sådant. Jag bara skuttade omkring och njöt. Det var inte queer, men ändå tryggt. Och jag var inte jättenervös. Innan jag åkte hemifrån på morgonen var det nervöst, men det släppte när jag mötte vänner. Sen när vi satt i bilen och sakta rullade mot röda mattan började Emma och jag få fjärilar i magen igen, men det var en mer nice typ av nervositet.

Sammanfattningsvis en drittnice dag! Som vanligt blev jag speedad på natten och tyckte att det var för tidigt att gå hem klockan 01. (Och som vanligt har jag knappt några bilder. Lol.)