söndag 29 april 2018

Ronja Rövardotter

Gick trehundra meter västerut, under staketet, genom kohagen, in i blandskogen som är full av vitsippor. Där finns inga promenadstigar, men det finns leriga traktorvägar och lite gräs och massor av mossiga stenar. Jag lyssnade på Hästpojken och hoppade från sten till sten till sten till sten.

Jag skulle kunna byta namn till Birk. No joke.

(Ja jag har sett hela tv-serien! ^ Den var bra.)

lördag 21 april 2018

Utomhus

20 april 2018, efter tjejkväll med bowling och tacos

De: "Du får inte gå hem själv!"
Jag: "Men jag vill!"
"Men det finns farliga människor och saker och djur där ute."
"Men klockan är bara elva. Och det är bara genom skogen ju, det är jättekort."
"Men du får skjuts hem."
"Men jag vill gå. Jag behöver... ventilera mina lungor."
"Men du får inte gå."
"Jo."
"Nä."
"Jo."
"Nä."
"Hmm okej"

...Det slutade med att jag blev skjutsad en bit, men promenerade den sista kilometern hem. Jag gick under gatlyktorna. Under stjärnorna. Under månen, som var väldigt tunn på den kolsvarta himlen. Och till en början var det lite läskigt. Jag hade liksom ingen skyddande jacka med luva, utan gick i bara kortbyxor, keps, tunn cool skjorta och en töntig scarf. Men så satte jag på musik. Och snurrade runt på den öde asfaltsvägen. Och tänkte på naturen.

Tänkte på livet.

Jag har typ blivit en sucker for adventure. 


Titta på det här, till exempel. ^ Ett träd i en å i en stad som heter Uppsala. Vi hade inte planerat att gå dit. Vi visste inte ens att platsen fanns. Vi bara gick på promenad, hittade trädet och bestämde oss för att gå balansgång ut på grenarna. Och så satt vi där ända tills det började kännas för kallt. Det var så bekymmerslöst och enkelt. Andra människor kanske inte klassar det som en upplevelse, men för mig var det äventyr av toppkvalitet.

Det tänkte jag på när jag gick hem genom aprilsommarnatten igår. Och sen när jag väl hade kommit hem satt jag ute på staketet en stund. Tänkte på andras liv. Tänkte på all ohälsa jag ser. I skolan och i vänner och i människor jag inte känner. De förtjänar så mycket bättre. Varför är livet så orättvist

Jag satt där på staketet i mörkret tills det började kännas för kallt

måndag 9 april 2018

Rebell går på vårfest

Jag för en månad sen: "Kan inte gå på Hufflepuff-festen, för ska göra högskoleprov då. :("

Jag för tre dagar sen: "Äh fuck that, jag drar till festen istället!"

Så nu på fredag åker jag till Stökholm och träffar kompis. Och sen på lördag åker vi till harrypotter-vårfesten i Uppsala. Och sen åker jag hem på söndagkvällen. Och jag är såsåsåsåsåååååå glad och taggad! Inte för att vara snäll eller så, men kompisarna som jag ska träffa är fantastiska. ♥

Ser fram emot att se Uppsala i april-edition. Senaste gången jag var där var det höst. Då var det kallt, lerigt och jättefint. Plus kanin klockan sex på morgonen.


Hatten av till Flixbus. De har inte världens bästa kvalitet, men de är tillräckligt billiga för att en ska kunna spontanboka resor fem dagar innan. Coolt

lördag 7 april 2018

Påesi, igen

Påsklovets bästa kväll, utan tvekan! Det var länsfinal i Poetry Slam, i Jönköping, och det var så kul. Att läsa på scen var kul. Att sitta i publiken var kul. Att hänga med las amigas Emelie och Hanna var jättejätte(jätte)kul.

Cred till alla som bidrar till den sköna stämningen på Poetry Slam! Tack till kvällens emcee (MC) som fick mig att skratta om och om igen. Tack till de andra poeterna och till publiken och till musikerna och till eluttaget som räddade min mobils liv. Poesigrejer kan vara dritt-tråkiga, men de kan också vara väldigt mysiga och roliga.


Jag var inte så jättenervös den här gången, för det spelade egentligen ingen roll vilken plats jag kom på. Ville bara läsa dikten om katten Liselott. Det var det viktigaste.

....Men vet ni vad?! Jag kom på plats tre!!!! av sex! .......Vilket tydligen betyder att jag ska läsa i SM också.... Oooh shit. Jag är verkligen inte en tävlingsmänniska. Men detta kan jag skriva i mitt CV sen. <3

Xenia Kriisin var där som gäst. Med skiiitnice live-sound. Gillade verkligen <3

söndag 1 april 2018

Hjälp

Det händer så mycket på en och samma gång just nu? Körkort, sommarjobb och ansökan till högskola... Min hjärna är typ mos. Men den här helgen har jag tagit tag i det och verkligen funderat och snackat med mig själv och andra. Och det verkar som om det löser sig.

1) Pappa sa att jag säkert får sommarjobba på hans jobb. Han har tydligen redan frågat om det!
2) Jag är faktiskt rätt säker på att jag vill söka till GDK i Norrköping. Skulle vilja bo där också, men om jag inte får nåt rum direkt så är det iaf enkelt och billigt att pendla dit.
3) Övningskörde idag, för första gången sen i höstas. Jag är inte bra på att köra än, men det går framåt (och bakåt) och imorgon ska jag köra igen. Ugh :')

Högskoleprovet närmar sig också, men det var ett dåligt beslut att anmäla sig till det. Det kostade svinmycket och egentligen behöver jag inte ens göra det, för mina betyg är bra. ... Undrar hur många fler dåliga beslut jag kommer göra i år. :(


och sen har vi ju gymnasiearbete poetry slam-final prov young writers lab läxor studentbal karneval studentdag lmao orkar inte