torsdag 29 mars 2018

Är det påsklov nu?

Svar: Ja.

Och jag måste plugga tyska. 

Jag skulle ha gjort ett prov i grammatik igår, men jag kunde helt enkelt ingenting. Det är jävligt respektlöst mot läraren, egentligen. Men hon var jätteschysst och sa att jag kan göra provet efter lovet istället.

Anledningen till att jag inte kunde någonting: Hade knappt pluggat. Anledningarna till att jag inte hade pluggat: 1) Levde livet i Bosnien 2) Var trött och förkyld och behövde bli frisk till helgen 3) För då hängde jag med vän och sen 4) Mensvärk från Mordor. 

Men nu börjar det bli ljusare! Jag är fortfarande depp för att jag saknar vissa vänner väldigt mycket, men solen skiner, förkylningen är borta och jag har mat i frysen. Jag har till och med en brödrost och kan äta veganska rostmackor till frukost, lunch och kvällsmat. Och vad mer behövs när en är nitton?

onsdag 28 mars 2018

Ullur, icke-binär, pronomen hen (eller han)

Hela den här bloggen är en yolo-blogg, men ibland är jag personlig också. Idag, till exempel.

För att göra en lång historia kort: Idag avbröt jag min transutredning (eller vad den nu kallas). På riktigt, alltså. :O Vi/jag har kommit fram till att den inte behövs, inte just nu i alla fall. Jag har clearly haft nån typ av könsdysfori sen jag var fkn nio år eller nåt och det har inte försvunnit, men jag tror jag kan deala med det på egen hand. Om jag vill ta upp utredningen sen igen så är det bara att jag hör av mig. Jag var på mitt första möte för drygt två år sen*, så det här känns väldigt konstigt, men bra. Vi får se vad som händer och inte händer i framtiden. :O

*Teamet glömde bort mig några gånger och jag vågade inte kontakta dem, så därför gick min utredning ännu segare än normalt. -.-


Ni som har frågor om ämnen kring transidentitet; fråga på! Speciellt om du är typ kurator. Jag själv är ganska bra på att lösa saker på egen hand (med hjälp av internetforum (och kloka lärare ibland)), men det finns säkert massor av transkids ute i världen som söker sig till typ en skolkurator för att diskutera sina liv. Och då måste kuratorn kunna hjälpa och inte se ut som ett frågetecken.

Var snälla mot varandra. 

söndag 25 mars 2018

All Was Well hemma hos mig

Normala helger: Slösurf, skjuta upp läxor, godis, läxor, snapchatande, musiklyssnande, trötthet, spontanpyssel, stök, multitasking 24/7

Den här helgen: Hängt med söt kompis utropstecken utropstecken utropsteckeeeen v tre

Men sen när hon åkte hem insåg jag att det alltid brukar vara jag som åker bort från folk. Bort från konvent, bort från partyn, bort från kompisars hus. Och oavsett hur ledsen jag är över att lämna personerna, så är det lite skönt att komma hem. Men den här gången har jag ju varit hemma hela tiden. O.o Så nu blev det bara ensamt istället.

Sure att jag trivs med att vara ensam hemma och ba chilla, men vänner är ju det bästa som finns. Vänhäng är så mycket roligare än ensamhäng.

Leran och livet och solen

<3 mvh Farre

lördag 17 mars 2018

Nu ska jag bara sova

Ikväll kom jag hem från en studieresa. Tio samhällselever och tre lärare har varit i Bosnia and Herzegovina i en vecka.
En. Hel. Fkn. Vecka.
Det är väldigt skönt att vara hemma, men samtidigt saknar jag Sarajevo och landet. Jag saknar de nya bosniska kompisarna, vårvädret, naturen och äventyren. Förut hade jag bara utforskat Sverige och Tyskland, så detta var väldigt speciellt och intressant för mig.

Imorgon måste jag packa upp resväskan och göra massor av läxor, men nu måste jag sova.

onsdag 7 mars 2018

Uppvaknandet

Om och om igen inser jag hur många fina människor det finns.
Hur många jag saknar.
Hur många jag kommer sakna.
Hur många som antagligen inte vet hur bra de faktiskt är.

Om 100 dagar och några timmar tar jag studenten
och jag kan säga att skolan är en av de bästa sakerna som har hänt mig. Den har varit väldigt jobbig ibland, men oftast väldigt väldigt viktig.

34:00 ->
Idag är det torsdag. Jag lyssnar på Nino Mick och Anna Jadéus på repeat och syr en luva till min jacka, så att jag ska kunna gömma mig från stora världen.

måndag 5 mars 2018

Tb till sommaren

Jag är inte en fotoperson. Jag har väldigt få bilder från sommaren. Men igår la Föreningen Magi upp en video från spelningen på konventet Priori Incantatem. Minnen. <3




Throwback till dagar med vänner, nyblekt hår och fräknar, att vara ute frivilligt och lukten av sommar.

Jag har aldrig sett mig själv som en sommarperson, men jag föredrar helt klart sommaren framför vintern. När jag tänker på sommaren 2018 ser jag lite pengabrist (lol), men mest möjligheter och frihet.
Kan det inte bli vår snart elleeeeeer. :(

söndag 4 mars 2018

Fredag, lördag, läxdag

I fredags hade jag världens sämsta förmiddag, men kvällen var bra. Vi firade 100 dagar till studenten med pyjamasparty och de första timmarna – då bara vi i klassen hängde tillsammans – var grymt kul. Finns så många fina människor i min klass. Tack till dom. Heh. <3

Till höger ser ni min... öh... väldigt snygga outfit-bild. Min pyjamas bestod av bikerjoggers, svart unicorn-tisha, en rosa strumpa, en blå strumpa och en väldigt oversize skjorta. Och sneakers.

I lördags??? Idk. Städade mitt rum och sköt upp alla läxor.

Idag är det söndag. Har så mycket att göra. Tusen grammatikuppgifter i tyskan, skrivuppgift till Young Writers Lab, påskpyssel till skoltidningen och gymnasiearbetet (som egentligen ska vara klart nu). Tror jag börjar med skrivuppgiften, fastän den egentligen är frivillig. Prioriteringar alltså. ^_^


torsdag 1 mars 2018

Påetry släääm

Okay så här kommer stökigt dagboksinlägg om poetry slam. För det är ändå första gången jag tävlat i poetry slam och jag vill komma ihåg.

Kapitel ett: Det var onsdag eftermiddag. Var lite allmänt nervös. Trött. Whatever-mood. Sen kom jag till Plan B och sa hej till folk, hittade bra bekanta att sitta med. Och så började MC:n prata och berätta reglerna osv och DÅÅÅÅ BLEV JAG SÅ HÄR ASIAIEORHaFKVLABHAJHAOLJNERVÖS. Fyyyyfan. Och jag var nummer fem på listan.

En person läste. Och en till. Och en till. Och en till. Och sen var det jag. I sista sekund bytte jag dikt. Tänkte läsa den "sämsta" först, men om jag hade läst den så skulle den ha blivit ännu sämre pga min nervositet.... Så jag tog den "bästa" istället. Värmde upp med den, liksom.

Jag gick upp på scen. Läste fel i början. Tror jag. Vet inte tbh, men whatever, det löste sig och jag fick så sjukt jävla bra poäng. 28 av 30. Alltså ni som har varit på poetry slam vet nog hur bra det är...

Kapitel två: Fyra poeter åkte ut. Fyra gick vidare till nästa omgång. Jag gick obviously vidare.

Den här gången läste jag den "sämre" dikten (som inte är dålig egentligen, men den handlar om Draco + Harry, och alla är ju inte Potter-fans...). Det var spänt läge alltså. Jag var så säker på att Astrid skulle slå ut mig, men jag fick snäppet bättre poäng (25) och gick vidare till FINALEN.


Kapitel tre: Det var alltså Sissela (som har vunnit länsfinal tidigare) vs Ullias. Det var bara så satans kul. Jag kände att jag LÄTT skulle nöja mig med en andraplats, för bara att vara i duellen med en så bra poet som hon var liiiiit af!!
....
...
Jag hade tydligen vissa delar av juryn på min sida, för det var jag. som. vann. Minns faktiskt inte poängen, men tror att jag vann med 28 poäng mot 27,5 eller nåt. Sen skulle jag läsa en "vinnardikt". Jag hade inte förberett någon sådan, men läste gammalt skit som jag kunde utantill (I framtiden) och avslutade med att citera Niklas Mesaros:



Kapitel fyra: Att vinna detta var GOALS. Nu ska jag chilla och tagga länsfinalen som är i början av april. Och då ska jag ha kompisar vid min sida. Då ska det inte krocka med dans- och teateruppvisning eller helvetesvinterväder. Det ska inte vara lika lonely som idag. För alltså, visst, jag hade bekanta på plats och folk var jättejättesöta, men vänner är verkligen viktiga. Skulle kunna förklara mer, men det här inlägget är redan för långt. 

Meddelande till alla som har orkat läsa så här långt: Skriv poesi. Eller skriv något annat. Eller rita. Dansa. Skejta. Läs. Dröm. Gör något som ni tycker om och ta det ett steg vidare. Utmana er och besök nya platser och personer. Det är värt det. Det kan bli kul. <3