lördag 25 november 2017

Helg

En stor del av klassen är säkert bakis idag, för igår vad den första studentfesten. Jag skippade själva festen, men var på förfest tillsammans med klassen. Det var verkligen nice. Jag är fortfarande inte särskilt social och min klass har inte jättebra gemenskap, men det blir bättre och bättre för varje gång vi träffas. Och klassen består av många fina människor, så jag blev glad och sov gott på natten. Drömde om hästar.

Jag är inte bakis idag, men pluggmotiverad. Typ. Nu när jag har skrivit två sidor om moralfilosofi så tycker jag att det borde räcka med filosofi, men tydligen har vi prov i logik & argumentation på fredag. På måndag är det retorikanalys på svenskan och på tisdag ska vi göra fallanalyser i psykologin. Och sen har vi som vanligt gymnasiearbetet och skoltidningen.

Det finns fortfarande litelite motivation kvar, men helst skulle jag vilja trolla bort filosofiprovet på något sätt. Går det?

fredag 17 november 2017

Ellen och Hanna är borta från idrotten cirka en gång var tionde år. Och sen kommer jag

Idag körde vi multisport på idrotten och jag gjorde ett MÅL i HANDBOLL.

Det är så himla absurt att jag inte ens är stolt.


Däremot är jag stolt över att min totala närvaro på idrotten har stigit. Jag "glömmer" fortfarande kläder ibland, när jag verkligen inte pallar springa omkring ihop med ett gäng personer som har normala strumpor. Och det är no way i mitt life att jag någonsin kommer vara med på någon badlektion. Men annars är jag faktiskt med på alla tråkiga och roliga grejer. Inklusive handboll, tydligen. Jag avskyr sporter där en behöver armstyrka. Och gissa vem som är kortast i klassen.

onsdag 15 november 2017

Andningspaus mellan inskickad religion och ej påbörjad psykologi


Tb till i våras, när sista geografiuppgiften var att skriva en fet rapport. Jag var otroligt skoltrött, hade många andra läxor och var besviken på läraren bc respektlöshet. Så jag började skriva rapporten tre dagar innan den skulle skickas in och in my tired opinion blev den jätterörig. Men sen kom läraren och bara "Jag brukar läsa arbeten flera gånger, men din rapport läste jag igen enbart för nöjes skull!!! Så bra är den!!!"

Men alltså, även om jag har mycket plugg nu i trean också, så är det mycket mer chill än förra året. Jag har till och med sovmorgon! Och jag är jättenöjd över att ha hoppat av engelska 7. Och snart är det jul.

"Gött mos", som min medialärare brukar säga. 

lördag 11 november 2017

Klubbmästerskap och kall konfetti

Idag gick jag upp jättetidigt. Halv åtta. Och det snöade jättemycket! Oavbrutet. Som om någon hade överskott på konfetti.

På fem sekunder lyckades jag hitta vinterkläder som typ passar (vuxenpoäng till mig?) och vid klockan tio tiggde jag skjuts till RIDSKOLAN! Eller ridklubben. Eller stallet. Eller FRT. Jag vet inte vad det kallas. Jag hade inte varit där på många år, men jag åkte i alla fall dit tillsammans med kamera, penna och anteckningsblock...

...För att skriva ett arbetsplatsreportage (japp, ännu en medialäxa som inte ska publiceras på riktigt). Det låter jättetrist, men är rätt kul. Speciellt om man skriver om ett klubbmästerskap i dressyr. Och Hanna var där, så det kändes bra!

Sen när det var över gick jag hem på den kortaste vägen. Dvs vägen genom skogen vid sjön. Hela skogen består av virrvarrvägar, men jag hittade rätt ändå och det var skITMYSIGT. Tänk er snö, varma kläder, kent, gröna granar och breda stigar. Jag kom hem efter 55 minuter. Kängorna gav mig skoskav, men det gör inget. Solen sken.

I morgon ska jag till ridklubben igen, för reportaget är bara halvfärdigt. Jag ska titta på hopptävlingen och intervjua folk. Det blir nice. Min relation till ridklubbar och hästar känns ganska komplex. Vet inte ens själv vad jag tycker och tänker. Men bara att vara i ett stall är åtminstone fint. Saknar det.

lördag 4 november 2017

Harry Potter och den jobbiga intervjun som blev nice

"Läxa: Skriv ett personporträtt."

...Sådana läxor får mig att må skit. Det är ironiskt att jag läser media, när jag är så dålig på att kontakta folk...

Till slut vågade jag i alla fall stämma möte med konventaren Will. Han bor i Långtborta i vanliga fall, men just nu är han (och Irma!) på NärCon Höst i Linköping. Så jag åkte dit och träffade dem. Det var verkligen kul! 

Jag hade inte köpt någon biljett, men jag fick energikick bara av att stå utanför konventlokalen och träffa konventmänniskor i några minuter. Och intervjun gick bra. Jag intervjuade alltså Will om konvent och sånt, eftersom han ska anordna ett Potter-konvent nästa år!

På pendeltåget.

onsdag 1 november 2017

"Men du är också väldigt, väldigt söt"

En av mina hobbies är att störa mitt 12-åriga syskon när han spelar dator. Oftast för att prata om barnfantasyböcker, Bamse eller Harry Potter-skämt. Igår var det för att skryta om datorspelet Sigrid: Det inre mörkret.


Jag:   "Hallå nu har jag spelat klart kapitel 2"
Han:   "ok. .....Fick du ett chockrosa träsvärd eller?"
Jag:   "Ja!!1 Jag paralyserade getingar med det! Fast den blå getingen kan man krama istället. Och så finns det typ gigantiska larv-strumpor som man också kramar. Och jag trollade fram hUndratals stegar bara för att det var kul!!
Och så fanns det grottor som man gick ner i, och där var det regnbågsaltare. För att komma till dem behövde man tex skruva på muttrar så att hela rum liksom snurrade runt. Det var väldigt spännande, men lite svårt i början"
Han:   "..."
Jag:   "Och så kom jag på hur man kan fuska fram pengar. Det var bra, för jag hittade inte skattkistan, eller flugorna som man kunde få kramklistermärke/pussgurka från....
[etc]
Och slutet var...
...
...jättebra."

Ville förklara slutet, men visste inte hur. Och jag ska inte spoila. Men jag blev berörd för det var fint. och musik. och kväll. och går att relatera till.

Till alla vuxna: Ge barn spel och sånt om ni har råd. För det är så himla kul.