lördag 24 juni 2017

The Weird Sisters-tröja

Nästa vecka är det Multicon. På lördagen är det ett stort  multifandom-cosplay-dansparty, så då ska jag cosplaya Tonks!

< Så här ser Tonks ut i femte filmen. Jag kommer göra en egen, simpel version av henne. I en scen i sjätte boken (tror jag) har hon på sig en tischa med texten "The Weird Sisters". The Weird Sisters är det band som spelade på Hogwarts julbal i bok fyra. Bandet nämns inte i filmen, men det finns med i the deleted scenes! På YT finns tre låtar med bandet: Magic Works, Do the Hippogriff och This is the Night.

...Därför gjorde jag om baksidan på en tröja som jag nästan aldrig använt. =) Jag använde en vanlig svart permanent marker och vanlig rosa hobbyfärg, så den tröjan ska nog inte tvättas i maskin sen.



Orginal:

During the process:


Färdig!

The Weird Sisters:

torsdag 22 juni 2017

Syren, tolv tum, enhörningshår

Hade sommarlovsspontanitetshjärna, så jag täljde en trollstav! Inspirerad av den som Tonks har i filmerna, fast mycket mer bastant och udda och designad så att den passar perfekt i min hand.

Ny stav (med rödmålade sprickor) + gammal stav som är gjord av fläderträ, limpistol och färg. ^


Frågade pappa vilket träslag som är enkelt att tälja i och han sa att björk är rätt mjukt men att syren är coolt inuti (tvåfärgat). Valde syren såklart.

söndag 18 juni 2017

Sommarplaner

Sommarlovet har pågått i två dagar och jag njuter verkligen. Skolan har gått bra, betygen är bra och nu ska lovet också bli bra!

Först väntar en vecka ledigt, men sen börjar sommarjobb och grejer... Det kommer bli kul, men hektiskt, för allting krockar typ. Under första halvan av sommarlovet ska jag hinna med tre veckor jobb på Eriksbergs museum, två konvent och deltagande + arrande + framträdande på stans ordfestival.

Konventen är det allra roligaste. Först är det MultiCon i Sollentuna. Det är ett multifandomkonvent som jag var på förra året också. Om mindre än två veckor börjar det!


Sedan är det Priori Incantatem i Uppsala för oss som är hardcore Potterheads. <3 Det kommer bland annat vara en stor jubileumsbankett, eftersom det är tio år sen den sista boken i Harry Potter-serien kom ut.

Glad sommar osv, gott folk! 

tisdag 13 juni 2017

Dreamcatcher - DIY med naturmaterial

Nu har jag läst Bild och form 1b i ett läsår. Det har varit väldigt chill, på både gott och ont... I alla fall har det varit mysigt. Den sista grejen vi gjorde var en drömfångare med naturtema. Jag gick all in och försökte använda många naturgrejer.

En drömfångare ska ha ett nät som hejdar de onda drömmarna. Jag lyckades inte så bra...

Jag tycker det är svårt att få någon rätsida på cultural appropriation. Har läst lite om dreamcatchers och jag tror det är okej att testa att göra egna. Det är åtminstone en annan sak än att köpa drömfångare från random företag som använder fenomenet för att tjäna pengar.


80 procent av alla mina teckningar innehåller pridefärgerna, så jag tänkte hoppa över dem den här gången. Men sen sa läraren att han kommer hänga upp drömfångarna i skolbibblan... Det behövs mer pride i den här skolan, så det fick bli lite regnbågsfärger på denna också ;)


Saknar textilslöjden som vi hade i högstadiet. :(

fredag 9 juni 2017

Warriors - Ut i det vilda av Erin Hunter

Den här boken är överskattad. Omslaget är fint, men boken innehåller för många namn och platta bikaraktärer. Allt var tråkigt fram till ungefär halva boken, då katten Gultand kom in och var lite spännande.

Språket/översättningen brister rejält på vissa ställen. På bara en sida var ordet plötsligt fyra gånger. Wtf?

Boken är väl inte dålig ändå. Den som vill läsa om katter som lever för att slåss mot varandra kanske gillar den, men jag tycker det känns mest långdraget och tillgjort.

torsdag 8 juni 2017

Film till min vinnardikt

Alternativ titel: Ullias försöker göra en film (för att skolan tvingar honom) och väljer att basera den på en av sina kortaste dikter

Eftersom jag går samhäll-media på gymnasiet tror väl folk att jag är bra på sånt här, men neeej. Jag har aldrig gjort en sån här film helt själv innan, och jag har definitivt inte använt lite proffsigare program som Hitfilm 4 Express tidigare. Men övning ger ju färdighet och jag har lärt mig en hel del efter detta! Nu i efterhand ser jag en massa saker som skulle ändras under själva filmandet. På något ställe syns kameraskuggan, ibland finns ingen färginfo i himlen, och varför gungar jag kompisgunga själv? Det symboliserar ju ensamhet.

Skitkvaliteten beror på att den är filmad med mobilkamera. Varken jag eller skolan hade något bättre, men det är lugnt.

Dikten är alltså den som fick vara med i boken Krispiga Kaskader. Har skrivit om den HÄR...


Anyway: Mitt gym-program är bäst. Alltid kul att gå på media-lektionerna <3

tisdag 6 juni 2017

Litet lov

Helg + klämdag + nationaldag.
Det är som en uppvärmning inför sommarlovet, för jag kommer ha fullt upp då också.

Fredag: Skrev geografirapport. Blev klar framåt midnatt. Rekommenderar inte att börja skriva en rapport tre dagar innan den ska skickas in....

Lördag: Mormors kalas i Örebro. Hela dagen gick åt för det.

Söndag: Rensade ogräs i fem timmar. Det är jobbigare än vad det låter. Sen började jag redigera ihop en film, som är läxa i medieproduktionen. 

Måndag: Grov träningsvärk och ont i halsen från dagen innan. (Otränad? Jag? Nej. Kanske.) Städade och filmade resten av klippen som behövdes till filmen. Till exempel tog jag med småttisarna till en lekplats. Vädret var jättefint, så det var härligt. 

Tisdag: Rensade ogräs i ytterligare några timmar och redigerade färdigt filmen. Rekommenderar inte att börja göra en film drygt en vecka innan den ska in. Speciellt inte om du är lika mycket amatör som jag. 

Det ska bli kul med skola imorgon, för alla lektioner kommer vara chill. Och så är det sovmorgon!