måndag 30 oktober 2017

Åh Potter, din halloweenpottsork

hjElp vad förra veckan var händelserik. Först Berlin, sedan födelsedagsfestmyskväll med vänner och till sist en helg i Uppsala.

I lördags inträffade alltså Uppsala Slug Clubs efterlängtade halloweenfest. Den höll på i typ sju timmar. Jag hade lätt kunnat vara där i sju timmar till. 4 real. På söndagen var jag hos Hannele. Vi gick i höstskogen och spelade Undertale. Sen åkte jag hem. Och nu är det höstlov, tydligen. Här är några bilder:

På halloweenfesten var jag en enkel Svensk Kortnosing med ett gyllene ägg! Eftersom det 1) var kul att sy, 2) är coolt att ha mantel och 3) var sjukt bekvämt (verkligen otroligt superdupersoft). Och sen att Hannele var Charlie Weasley gjorde det hela ännu roligare. 

Jag hörde att folk gillade mina morotspumpor/svampar/dödskallar och Veganska Chokladkvickar. <3

The Slug Theatre med sin nya pjäs Cursed Child-syndromet, aka ett mästerverk. #RowlingLives
Folk som inte kan någonting om HP skulle förlora medvetandet om de klev in i lokalen. De skulle undra vad sjutton vi är utklädda till och vad vi sysslar med. För vår nörd-nivå är så hög. Jag tappar hjärtat.

Sent på kvällen. Jag borde ha fotat dukningen, för den var jättesnygg.

Kommer ALLTID vara tacksam för att Harry Potter finns. Och för att USC är en så bra förening. Jag är ju helt ny medlem, men det märktes knappt, för USC är så väldigt välkomnande!

Och på tal om sociala interaktioner: För ett tag sen fick jag frågan Är du blyg? och jag svarade Nej. Har insett att det är lögn. Lol.

lördag 28 oktober 2017

"Vi skulle kunna gå, men vi kan ju lika gärna utnyttja våra tunnelbanekort" - lärare T

Jag var i Berlin fyra dagar! Det var kul. Vi tittade på en massa sevärdheter och i klädaffärer. På kvällarna åt vi på restaurang tills klockan vara sent och på morgnarna gav vi oss av fort, för att slippa vårt sunkiga hostel.

Det sämsta var att vi promenerade så mycket att fötterna typ dog, att tyskarna föredrar kontanter framför kort, att det knappt fanns någon vanlig mataffär och att det inte fanns gratis dricksvatten. Det bästa var att gänget var kul och hade bra sammanhållning, trots att vi är så olika. Vi lärde oss lite allt möjligt. Och det var roligt att flyga!

Tyska är nice, verkligen. Jag blev typ besviken när vi kom tillbaka till Landvetter och skyltarna var på svenska och engelska. Värsta tråk. Det är så tillfredsställande att läsa tyska ord högt för en själv.


Övergiven Abhörstation på Teufelsberg. Vi står på Drachenberg.


Förintelsemonumentet.

Foto: Cornelia


Gammalt Stasi-fängelse. Vår guide var bäst. Först verkade han jättekonstig och jag skrattade nästan ihjäl av hans stela hälsning. Sen vande jag mig. Han pratade lågt, långsamt, tydligt. Var sparsam på orden och använde kroppsspråk, för att vi skulle förstå. Und wir haben fast alles verstanden!

Såpbubblor och Brandenburger Tor.
East Side Gallery (rest av Berlinmuren).

måndag 9 oktober 2017

Über den Wolken

Om exakt två veckor sitter jag på ett flyg till Berlin.

Jag har aldrig flugit innan.



Fast jag har varit i Tyskland två gånger tidigare. Först i Berlin med konfirmationen i åttan och sen Lüneburg/Amelinghausen med några syskon senare samma år. Mest ångest då dock, så lol på det.

Den här gången är det studieresa med Tyska 5! Vi ska bo på hostel nära Kudamm tre nätter och vara turister på dagarna. Det kommer bli bra, tror jag. Vi kommer vara nio elever + tre lärare, och några av dem känner jag mig verkligen trygg med.

Anledningar till att jag läser tyska 5 fastän det inte är obligatoriskt:
   - Får som sagt åka till Berlin
   - Får lite meritpoäng
   - Tyska är kul
   - Och lite fint

 

onsdag 4 oktober 2017

Onsdag

I helgen var jag glad. Hade sjukt bra pluggmotivation och hann göra en massa läxor + övningsköra för andra gången + vara på kalas hos farmor + titta på videor + måla ekollon osv osv.

Sen blev det måndag och glädjen försvann. Allt jag kunde tänka på var religionsprovet. Ämnet i sig är inte svårt, men det var mycket att lära sig utantill och religionsläraren är känd för att göra lååånga prov. :( Men nu är provet gjort och jag är nöjd med min insats!

Efter skolan idag hängde jag med kompisar i stan. Mysigt. Ärenden som skulle kunna ta en halvtimme tar istället mer än två timmar, liksom. Lite lyrisk över att vi gick till biblioteket och det för en gångs skull inte var jag som ville gå dit. :D

imorgon är det studiedag