söndag 18 februari 2018

Sportlov? More like Göra-Gymnasiearbete-Vecka

Nu när alla andra får sportlov så tar mitt lov slut...

På lovet har jag varit jätteosocial och pluggat, pluggat och taggulp ännu mer. Och pysslat lite. Läst bok. Lyssnat på livestream. Städat. Fångat en gigantisk spindel. Ätit bröd. Lyssnat på musik 24/7. Och sovit.

Liv av hög kvalitet.

På tal om pluggande: Det är ju meningen att en ska arbeta med gymnasiearbetet några gånger i veckan under hela vintern, men jag prokastinerade såklart och sparade 80 procent av arbetet till den här veckan. Lol. Mina ögon orkar knappt titta på datorn mer. Jag kommer antagligen skriva mer om gymnasiearbetet sen, men kan kort berätta att jag gör en webbsida med Pottrig poesi. Flummigt.

söndag 4 februari 2018

Litteraturfestival

Klockan 22, fredag:
Jag ber Vif läsa dikten som jag ska läsa högt på SmåLit nästa dag.
Han läser den.
Och säger att det är svårt att förstå poängen.
Och jag håller med.

Klockan 22.01-23.00, fredag:
Jag skriver en ny dikt med samma plot.
Den blir helt klart bättre.

Klockan 11, lördag:
I bilen på väg till Jönköping, ger jag Mel den engelska versionen av dikten. Hon läser och nickar.

När vi kommer fram går vi till bibliotekets ungdomsavdelning, där vi ska ha vår grej. Några främmande människor slår sig ner i de orangea fåtöljerna. Inte alls många, men faktiskt fler än väntat. Mel pratar om Young Writers Lab och visar bilder. Jag läser min dikt, som handlar om gamla butikers spöken som dricker te.

Efteråt frågar personen som jobbar på biblioteket om jag sysslar med poetry slam. "För det var verkligen..." säger hen. "Det lät bra."

Klockan 22, lördag:
Jag borstar tänderna. Har ont i huvudet efter mycket ljus och ljud och bilfärd och människor. Och engelska och harrypotter-snack och ett litet 30-årskalas på eftermiddagen.

Att skriva dikter i sista stund är inte min favoritaktivitet. Men ibland funkar det.